НОВИНИ

Ефективна светеща реклама!

25.09.2014

Основно предимство на светещите реклами, поставени върху високи сгради е, че се забелязват от далече и имат пряко въздействие върху потребителя. Да използваме вечерта, за да осветим града с рекламни послания, винаги е добра идея.

Технически съображения

Размерите на рекламните пана се определят от конкретната поръчка и идеята на клиента.  Разбра се, мястото на монтаж също има значение. Височината на покривните реклами варира между един и пет метра, като не е е желателно размерът във височина да надхвърля максимума от 5 метра. С големите размери рискувате външните природни влияния да повредвт или счупят рекламата Ви, което е опасно за хората наоколо и нерентабилна инвестичция.

Идеи за материали и изпълнение на поръчката

Структурата на носещата метална конструкция, зависи от дизайна, обема  и вида на рекламата. Когато става въпрос за обемни букви, табели, неонови надписи, инсталации с различна форма и осветление, се изгражда метална конструкция, върху която се закрепват отделни светещи елементи. 

Осветяването на покривните реклами се осъществява с луминесцентни лампи, led модули или неонови тръби, като луминесцентните лампи са за предпочитане, защото имат п-дълъг живот и не са трудни за поддръжка. 

Неоновото осветление също е много популярно при изработката на рекламни съоръжения. То има специфични цветове и е характерно за някои популярни брандове, с които работим.

Във Фарко използваме две технологии за изработка на неонови реклами:

  • Рекламни табели с открит неон – върху носещата конструкция директно се монтират неонови тръби, оформени, така че да изобразяват рекламен текст и/или лого.
  • Закрит неон – неоновите лампи се монтират във обемните букви или светещи кутии, от които ще се изработва съоръжението за външна реклама.

 

 

« Назад